• 0047 - 990 44 457
 • I prinsippet,

  Før du starter et mindre eller mellomstort eller stort prosjekt, kan du få bedre resultater ved å holde i sikte minst i følgende fakta,

   

  Få din plan på sted

  Riktig planlegging er nøkkelfaktoren for å oppnå vellykkede resultater. Overvei alltid mål og plan nøye godt før du går inn i et lite, mellomstort eller stort prosjekt, enten for å bygge nytt hus, tillegg, reparasjoner, renovering, ombygging eller oppgradering.

   

  Det er mye lønnsomt å bruke litt tid på å gjøre detaljert beskrivelse av mulig prosjekt. En slik beskrivelse vil utgjøre grunnlaget for den konkurranse du kan gjennomføre blant firmaer, må skrives i tillegg retningslinjer for prisen og ønsket sluttresultat.

   

  Gi en presis beskrivelse av arbeidet som skal utføres, gi tegninger, tegne noen skisser om det er praktisk eller inspirerende bilder eller motivere ideer og design. Bestem målbare størrelser i detalj som mulig. Oppgi en tidsramme for når arbeidet skulle gjøres, ønsket kvalitet og om du vil ha en fast pris eller et prisoverslag og hvor oppdraget skal utføres. Få kontaktinformasjon og be om svar innen en avtalt periode.

   

  Budsjett mer enn du forventer

  Uansett hvor mye du tror at utførelsesprosessen vil koste, vil det koste mer, spesielt reparasjoner, ombygging og oppgradering vill koste betydelig ekstra. Hovedfaktorene for en slik økning oppstår ved å ikke betrakte mange ting i det opprinnelige budsjettet og velge luksuriøse gjenstander underveis.

   

  Velg riktig håndverker

  Dette kan være en av de viktigste beslutningene å ta for å få prosjektet utført av en kompetent byggmester eller håndverkere. Uansett hvilken byggmester eller håndverkeren du velger, skal du jobbe med dem i en viss periode fremover. Det er viktig å få rett valg fra begynnelsen for å løse problemer som kan møtes underveis.

   

  Det er flere legitimasjonsbeskrivelser du bør vurdere imens du velger en byggmester eller håndverker:

   

  Troverdighet og kompetanse

  Sørg for at byggmesteren eller håndverket er tilstrekkelig lisensiert, helst å sørge for sentral eller lokal godkjenning av Direktoratet for byggekvalitet dersom arbeidet kreves obligatorisk godkjenning av de nevnte myndighetene, og hvis den er forsikret, vil det være en forbedret sikkerhet.

   

  Det anbefales å kontakte og leie lokale firmaer med gode referanser, det vil hjelpe mye generelt for enkel kommunikasjon og personlig kontakt dersom noe går galt.

   

  Bli kjent med fagkvalifikasjonen og kompetansen til håndverker.

   

  Sjekk med momsregistrering

  Finansdepartementet, Norge krever at alle foretak med salg over 50 000 kroner må være registrert i momsregistret og levere periodiske momsmeldinger. Dette kan kontrolleres på www.brreg.no.

   

  Sjekk med Brønnøysundregisteret

  I Norge må alle selskapene bli registrert i Brønnøysundregistret. Det kan kontrolleres på www.brreg.no og kan finne ut om det aktuelle selskapet er konkurs eller har svart arbeid. Hvis den nødvendige informasjonen ikke er funnet i Brønnøysundregisteret, bør du velge et annet selskap.

   

  Sjekk inn i byggmesters eller håndverkers tidligere arbeid. Var tidligere kunder fornøyd? Ikke nøl med å spørre byggmester eller håndverker for referanser før du signerer en kontrakt. Dine venner og bekjente kan også hjelpe deg med sine erfaringer.

   

  Vær oppmerksom på at håndverkeren kan være selektiv med referansevalg, så du bør kontakte referansene hvis du ikke kjenner selskapet. I dag er det mye lettere å besøke byggmester eller håndverkers nettsteder og se på attester fra fornøyde kunder.

   

  Sjekk det siste arbeidet

  Om mulig, se nærmere på noen av prosjektene som er utført av byggmester eller håndverker i fortiden. Sørg for at kvalitetsnivået er høyt.

   

  Personlighet

  Som nevnt ovenfor vil du jobbe med byggmesteren eller håndverker for en viss periode. Siden kommunikasjon er det beste verktøyet for pålitelig arbeidsforhold, må du sørge for at du er komfortabel med dem.

   

  Prisfaktor

  Alle ønsker høy kvalitet, men med lavest økonomisk pris. Det anbefales å innhente spesifiserte prisoverslagene etter din ønskeliste og angitte opplysninger, og sammenlign deretter og velg den fortjente.

   

  Vi er relativt mellomstore bedrift med mye kontrollerte driftskostnader. Vi deler stor del av prisrabatter videre til våre kunder; som vi nyter i kjøp av kvalitetsmaterialer. Vi forbedrer ytterligere dette med mye konkurransedyktig timepris. Som sådan kollektivt, dette gjør oss til å tilby svært moderat pris for tjenestene.

   

  Til slutt bør preferanse gis til kvaliteten og ikke prisen. Meget viktig faktor, bruk av materialer kan variere 2 – 4 % på et spesifisert prosjekt, men arbeidskostnader gjør synlige forskjeller i prisoverslagene; avhengig av omdømmet og størrelsen på tjenesteleverandøren, byggmester eller håndverkers firma. Større selskaper vil forholdsvis tilby høye pris tilbudene på grunn av svært overdrevne driftskostnader.

   

  Sjekk håndverkers økonomi

  I tilfelle større renoveringer, kan det også være tilrådelig å sjekke håndverkers økonomi som sikkerhetstiltak dersom eventuelle uforutsette problemer oppstår senere. Hvis det kreves en kort oversikt over selskapets økonomiske situasjon, kan det søkes og samles på www.proff.no. Med usikker situasjon kan det være fornuftig å styre bort, med mange andre ulemper vil selskaper med dårlig økonomi ofte ha forskuddsbetaling.

   

  Betal alltid hvit og unngå å betale på forhånd

  Ikke la deg være fristet til å betale svart; dette i de fleste tilfeller vil til slutt koste deg for dyrt og forlate deg som taper. Ved å betale svart, risikerer du å bli fratatt enhver garanti og eventuell kompensasjon fra Forsikringsselskapet hvis noe går galt. Ikke betal på forhånd og unngå innskudd også. Men bør betale delvis underveis og i god tid hvis avtalt, men med progressivt og fornøyd arbeid.

   

  Og husk, byggmestere eller håndverkere bør ikke forventes som finanstilretteleggere eller kreditorer, de har også begrensninger i å tilby tjenester.

   

  Viktig

  I et hvilket som helst prosjekt vil proporsjonal bruk av materialer forbli nesten samme dermed; det ville ikke være smart å bare spare noen arbeidskostnader ved å betale svart. Dette vil i de fleste tilfeller bare føre deg til permanent anger og irritasjon på grunn av utilfredsstillende sluttresultat.

   

  Kjøp aldri materialer på forhånd og uten samtykke fra den tildelte håndverker. La alltid håndverkeren velge materialer etter sin plan; dette vil sikkert danne grunnlag for attraktive og bedre resultater.

   

  Skriv alltid en kontrakt

  Som kollektiv sikkerhet for begge; det må alltid være skriftlig og signert kontrakt mellom kunden og tjenesteleverandør, byggmester eller håndverker mens de inngår en avtale. Det kan enten være standard kontrakt utstedt av Forbrukerrådet eller bilateralt utarbeidet med gjensidig avtalt vilkårene.

   

  En god kontrakt, sammen med oppgavebeskrivelsen, vil bidra til å dokumentere rettigheter og plikter mellom deg og håndverker, hva han forplikter seg til deg. Få med de grunnleggende faktorene som pris, oppstart, igangsetting, ferdigstillelse, betalingsbetingelser etc. Sørg for at ansvaret mellom alle nærstående er definert.

   

  Vær oppmerksom på, seriøse byggmestre og håndverkere vil sikkert be selv om å signere en kontrakt med kunden for oppdraget de skal utføre. De useriøse ville alltid unngå for noen kontrakt og ville bli plagsomt til slutt om du aksepterer dem halvhjertet grunnet lavpris.

   

  Samle dokumentasjon underveis

  Følg opp arbeidsprosessen underveis. Det anbefales å ta bilder av veggkonstruksjoner og annet relatert grunnleggende arbeid etc. Det ville sikkert være nyttig i senere situasjoner. Pass også på at håndverket gjør dokumentasjon i orden underveis.

   

  Hvis du trenger å gjøre ekstra arbeid som uunngåelig, men ikke nevnt tidligere i oppdragsbeskrivelsen, må du være enig på dette separat. Sørg for at du setter pris på det ekstra arbeidet, og at du er avtalt på hva som må utføres også, helst skriftlig.

   

  Bortsett fra alle de som er nevnt ovenfor, er det mange andre viktige ting å ta i sikte når du planlegger et prosjekt, som for eksempel å forstå den signerte avtalen, å vite hva du har rett til, få din økonomi i orden, konstant kommunikasjon, lete etter måter og tiltak å spare, få en uavhengig inspeksjon og kjenne dine rettigheter dersom noe går galt.

   

  Kontakt oss

  Ta gjerne kontakt med oss hvis du har planer i nær fremtid; bare send en forespørsel til mester@bygg-handverk.no eller ma-norge@online.no for en uforpliktende befaring og påfølgende prisestimat.

   

  Vi er også en telefon anrop unna deg på +47 990 44 457

  og kommuniseres på både, i norsk og engelsk!

  *****-----------------------------*****

  Copyrights © 2002 - 2024 Bygg & Handverk Design. All rights reserved. Powered By: Creatik Code